ΚΥΠΡΟΣ

Με δύο κλιμάκια η τρόικα στην Κύπρο

Με δύο κλιμάκια η τρόικα στην Κύπρο

Δύο θα είναι τα κλιμάκια της τρόικας που θα πραγματοποιήσουν τις επαφές στην Κύπρο, όπως μετέδωσε το ΡΙΚ στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Το πρώτο κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στο νησί και αρχίζει από σήμερα κύκλο κρίσιμων διαβουλεύσεων με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Είναι μεικτό και αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το πρωί θα συναντηθεί με λειτουργούς της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε επίπεδο Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ανώτερων αξιωματούχων. Το κλιμάκιο θα συναντηθεί επίσης με τραπεζίτες.

Στο δεύτερο κλιμάκιο επικεφαλής θα είναι η Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία θα αφιχθεί στην Κύπρο το απόγευμα. Η κ. Βελκουλέσκου εκπροσωπεί μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Την Τετάρτη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών. Θα ακολουθήσουν επαφές με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους.

Τα δύο κλιμάκια θα συλλέξουν στοιχεία, θα ετοιμάσουν κοινή μελέτη και θα επανέλθουν εντός δεκαπενθημέρου, με αναβαθμισμένη σύνθεση για να διαπραγματευθούν με την κυπριακή κυβέρνηση.

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση υποστηριζόμενη από το ΑΚΕΛ τονίζει ότι θα κάνει αγώνα υπέρ των εργαζομένων προκειμένου να μην παρθούν μέτρα που να θεωρούνται ότι επιβαρύνουν εκ νέου τον απλό εργαζόμενο.