ΚΥΠΡΟΣ

Με τηλεδιασκέψεις η συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Με τηλεδιασκέψεις η συνέχεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Αναχωρεί αύριο το πρωί από την Λευκωσία η αντιπροσωπεία της τρόικα, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των επαφών της.

Η συνέχιση των διαβουλεύσεων τον Αύγουστο, για να υπάρξουν συγκλίσεις, θα γίνει, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, με τηλεδιασκέψεις. Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο οι θέσεις της Λευκωσίας στο διάλογο με την τρόικα κινούνται σε πλαίσιο που έχει τρεις βασικές παραμέτρους:

α) Η συνέχιση της πολιτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση για επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων και για εξυγίανση της οικονομίας.

β) Η ανάγκη για περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης.

γ) Η διατήρηση και στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Σε ερώτηση, πότε θα είναι έτοιμο το μνημόνιο, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι εργαζόμαστε μαζί με την τρόικα για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατόν να καταλήξουμε στο θέμα αυτό. Αναφορικά με το ποσό, που θα χρειαστεί η Κύπρος, ο εκπρόσωπος περιορίστηκε να αναφέρει, ότι «κάνουμε και εδώ συζητήσεις», ενώ απάντησε αρνητικά για το κατά πόσον η τρόικα έχει εκφράσει οποιαδήποτε γνώμη για εξωτερικά δάνεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν σχολίασε πληροφορίες, που φέρουν τον πρόεδρο Χριστόφια κατά την χθεσινή συνάντησή του με την τρόικα να ζήτησε παράταση του περιθωρίου δημοσιονομικής αναπροσαρμογής από τα τρία στα έξι χρόνια.

Ρoή Ειδήσεων