ΚΥΠΡΟΣ

Ποδοσφαιρική πρόσκληση Μπαγίς σε Χριστόφια-Έρογλου

Ποδοσφαιρική πρόσκληση Μπαγίς σε Χριστόφια-Έρογλου

Ανεπίσημη πρόσκληση στον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς, να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Φενερμπαχτσέ-ΑΕΛ, θέτοντας όμως έναν όρο.

Ο όρος αυτός ήταν να μεταβεί και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στην Κωνσταντινούπολη. «Ιδού η ευκαιρία Χριστόφια. Έλα στον αγώνα της Λεμεσού με τη Φενέρμπατχσε που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη και δες με τα ίδια σου τα μάτια τη φιλοξενία που θα δείξει ο λαός της Κωνσταντινούπολης στη Λεμεσό. Αλλά με έναν όρο. Θα έλθεις μαζί με τον πρόεδρο της ΤΔΒΚ Ντερβίς Έρογλου. Εάν έλθετε μαζί, θα παρακολουθήσουμε μαζί τον αγώνα και στη συνέχεια εγώ θα κάνω το τραπέζι», δήλωσε ο Μπαγίς.

Μάλιστα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ηγέτη της ελληνοκυπριακής διοίκησης».

Το προκλητικό ύφος του Τούρκου υπουργού έγινε εντονότερο στη συνέχεια. Έκανε λόγο για ζήτημα ασφάλειας των αθλητών της τουρκικής ομάδας στην Κύπρο, ισχυριζόμενος ότι «οι Ελληνοκύπριοι είχαν δείξει αδυναμία στο θέμα της ασφάλειας της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Γκαλατάσαραϊ και της αντρικής ομάδας μπάσκετ της ομάδας Πινάρ Καρσίγιακα» που επισκέφθηκαν στο παρελθόν το νησί.

«Εάν και πάλι πρόκειται να αντιμετωπίσετε το ίδιο πρόβλημα, μην διστάσετε και μην ντραπείτε να ζητήσετε βοήθεια από την ΤΔΒΚ» ανέφερε ο Μπαγίς και προσέθεσε: «Κάποιοι θα πουν, μα η βόρεια Κύπρος δεν αναγνωρίζει τη νότια Κύπρο. Ας τα αφήσουν αυτά. Διότι όπως δέχονται, θέλουν δε θέλουν, βοήθεια όταν έχουν ανάγκη ρεύματος ή νερού, μπορούν να ζητήσουν από την ΤΔΒΚ βοήθεια για την προστασία των αθλητών μας».