ΚΥΠΡΟΣ

Αβραμόπουλος: H κυπριακή προεδρία της ΕΕ θα πετύχει στο έργο της

Αβραμόπουλος: H κυπριακή προεδρία της ΕΕ θα πετύχει στο έργο της

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη παραμονής στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, «σε πείσμα όλων αυτών που κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν την προσπάθειά της χώρας και να την γυρίσουν στη δραχμή», εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με αφορμή τη συμμετοχή του αύριο και μεθαύριο στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήσει καμιά ευκαιρία αναξιοποίητη και ότι ήδη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την έρευνα του ενεργειακού δυναμικού στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, όπως και η αξιοποίηση επιβεβαιωμένων κοιτασμάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός εκτιμά οι σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας- Ισραήλ παρουσιάζουν πολύ θετικές προοπτικές και προσθέτει ότι η ενίσχυση αυτών των σχέσεων θα έχει ευεργετική επίδραση στα περιφερειακά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Επίσης, δηλώνει βέβαιος ότι η κυπριακή προεδρία της ΕΕ θα φέρει σε πέρας με επιτυχία την αποστολή της και αναφέρει ότι μια τέτοια επιτυχία «θα αναδείξει σε όλο τον κόσμο το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας να προσβάλει τον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό και να αφήσει να παρέλθει ανεκμετάλλευτη άλλη μια ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό, αλλά και στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η ΕΕ πρέπει να είναι παρούσα σε αυτές τις εξελίξεις, συνειδητοποιώντας ότι η συνεισφορά της δεν συνιστά βοήθεια, αλλά αυτονόητη επένδυση και για τη δική της σταθερότητα και ανάπτυξη.