ΚΥΠΡΟΣ

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης

Σε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Κύπρο, με την επιστροφή του Προέδρου Χριστόφια από τις Βρυξέλλες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κλειδώσει το πακέτο αντιπροτάσεων προς την τρόικα.

Μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καθοριστούν και οι συναντήσεις με το συνδικαλιστικό κίνημα. Η ενημέρωση των κομμάτων εκτιμάται ότι θα γίνει μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Νέα Υόρκη την μεθεπόμενη Πέμπτη.

Κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση είναι η επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής από τα τρία στα πέντε χρόνια, η αναδιάρθρωση και όχι κατάργηση της ΑΤΑ και ο 13ος μισθός.

Επιβεβαιώνονται, στο μεταξύ, οι πληροφορίες του «Σίγμα» ότι έχει αφαιρεθεί εντελώς από το πακέτο θέμα αποκοπής 13ου μισθού.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για μείωση κατά 27% του κονδυλίου για όλα τα επιδόματα στην κρατική υπηρεσία. Το ΑΚΕΛ ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα την ετοιμασία των προτάσεών του στο προσχέδιο μνημονίου, που κατέθεσε η τρόικα στην Κυβέρνηση, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αποδεχτεί κατάργηση του 13ου μισθού και της ΑΤΑ.