ΚΥΠΡΟΣ

Ελεύθερος ο καταζητούμενος για τον φόνο Ισαάκ και Σολωμού

Ελεύθερος ο καταζητούμενος για τον φόνο Ισαάκ και Σολωμού

Ελεύθερος βρίσκεται και πάλι ο Ερχάν Αρικλί, ένας από τους καταζητούμενους για τους φόνους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στην Κύπρο. Είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν, οι Αρχές του οποίου, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, τον άφησαν ελεύθερο.

Το όνομα του Αρικλί περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ατόμων που καταζητούνται μέσω Interpol για τα γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει και άλλον έναν κατάλογο, στον οποίο περιλαμβάνονται άλλα πέντε πρόσωπα τα οποία καταζητούνται σε σχέση με τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού. Ο Αρικλί ήταν τότε πρόεδρος της εθνικιστικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir.

Τα ΜΜΕ στα κατεχόμενα αναφέρουν ότι ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο, οδηγήθη στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.

Βρισκόταν υπό κράτηση για δύο ημέρες, γεγονός που έθεσε «σε επιφυλακή» το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στο Κιργιστάν δήλωσε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή ότι το Δικαστήριο όπου παρουσιάστηκε ο Αρικλί, βρήκε πως οι κατηγορίες δεν στέκουν και αφέθη ελεύθερος.

Σε δηλώσεις το στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Πέτρος Κληρίδης, Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τη σύλληψη του Αρικλί το βράδυ της Τετάρτης από την υπουργό Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Ανέφερε δε ότι περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δοθούν σήμερα.

Διαβάστε ακόμη:

Συνελήφθη καταζητούμενος για τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού