ΚΥΠΡΟΣ

Το ΔΗΣΥ απαντά στο ΑΚΕΛ για διάλογο με θέμα το Κυπριακό

Το ΔΗΣΥ απαντά στο ΑΚΕΛ για διάλογο με θέμα το Κυπριακό

Απαντήσεις στο ΔΗΣΥ και στο Εκλογικό Επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα, δίνει με γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

«Αντιπαρερχόμαστε τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο ο ΔΗΣΥ απάντησε στην τεκμηριωμένη κριτική μας», αναφέρει ο κ. Λουκαΐδης, ο οποίος προσθέτει ότι «ο τρόπος αντίδρασης του ΔΗΣΥ και του επιτελείου του κ. Νίκου Αναστασιάδη απλώς επαναβεβαιώνει ότι φοβούνται το διάλογο και αποφεύγουν επιμελώς να τοποθετηθούν επί της ουσίας τόσο για την οικονομία, όσο και για το Κυπριακό». Για το Εκλογικό Επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρει ότι «επιχείρησε τη διαστρέβλωση των όσων είπε χθες ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε σχέση με την αξιοπιστία του κ. Λιλλήκα».

Ο κ. Λουκαΐδης διευκρινίζει ότι «αυτό που ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού είναι η μετακίνηση του κ. Λιλλήκα από θέσεις και πολιτικές που μέχρι πρόσφατα στήριζε, χωρίς αυτό με κανένα τρόπο να δικαιολογείται από την αλλαγή των πολιτικών συνθηκών και δεδομένων».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «η κυριότερη, ίσως, μεταστροφή και μετάλλαξη του κ. Λιλλήκα αφορά τη θέση του για τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπου από υπέρμαχος μετατράπηκε σε φανατικό της πολέμιο, με αποτέλεσμα να φθάσει σήμερα στο σημείο να τοποθετείται υπέρ της διαπραγμάτευσης από μηδενική βάση».

Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρει ότι «αυτού του είδους οι μεταλλάξεις φυσιολογικά συνιστούν σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας, πέραν από το γεγονός ότι η ουσία αυτής της θέσης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εθνική μας υπόθεση, αφού όπως και ο ίδιος ο κ. Λιλλήκας έλεγε μέχρι και τον Απρίλιο του 2008, θα νομιμοποιήσει την Τουρκία να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη θέση της για δυο κράτη στην Κύπρο», καταλήγει η γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ.