ΚΥΠΡΟΣ

Παναγιωτόπουλος: Αγώνας για κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία

Παναγιωτόπουλος: Αγώνας για κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει η κατ' εξοχήν δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε από την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση για την 52η επέτειο από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, να κινητοποιούμε τις δυνάμεις της διεθνούς νομιμότητας, να δραστηριοποιούμε τις δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας, για να υπάρξει μια ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς στρατεύματα κατοχής, στην οποία να ζουν και να προοδεύουν από κοινού Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι», υπογράμμισε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Ξέρω ότι σήμερα περνάμε δύσκολες μέρες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να σταθούμε και πάλι όρθιοι στα πόδια μας, αρκεί να μην πάψουμε να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στα θέματα της εθνικής ασφάλειας του απανταχού ελληνισμού».

«Ακόμη και μέσα από τα δύσκολα, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να δούμε φως και γρήγορα τα χαμόγελα θα ξανανθίσουν στον τόπο μας», τόνισε.