ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 29 Οκτωβρίου η τελική απόφαση για το ενεργειακό κέντρο

Κύπρος: 29 Οκτωβρίου η τελική απόφαση για το ενεργειακό κέντρο

Την εκτίμηση ότι στις 29 Οκτωβρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για την επιλογή του κατασκευαστή του ενεργειακού κέντρου στο Βασιλικό, εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κ. Αιμιλιανίδου, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών για το έργο, παρευρέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η οποία συζήτησε το θέμα καθυστέρησης υλοποίησης του έργου, έπειτα από πρόταση των Βουλευτών του ΔΗΣΥ, Τάσου Μητσόπουλου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Κυριάκου Χατζηγιάννη και Γεώργιου Τάσου.

Σύμφωνα με το Sigmalive.gr, η Επιτροπή, όπως δήλωσε ο βουλευτής Ζαχαρίας Ζαχαρίου αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Αξιολόγησης για να εξετάσει το θέμα. Είπε ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε η Επιτροπή θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνοντάς τον για το θέμα.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, η κ. Αιμιλιανίδου απέρριψε τις επικρίσεις για καθυστέρηση της όλης διαδικασίας, λέγοντας ότι η Επιτροπή ήταν αναγκασμένη να αντιμετωπίσει και να απαντήσει "δεκάδες διαδικαστικά θέματα". "Πιστεύω ότι στις 29 Οκτωβρίου θα υπάρξει η τελική απόφαση από την Επιτροπή Αξιολόγησης", πρόσθεσε.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι στη συνέχεια η Επιτροπή θα υποβάλει την εισήγησή της στην αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν θα την υιοθετήσει ή όχι και ακολούθως θα υποβληθεί η σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων