ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 29 Οκτωβρίου η τελική απόφαση για το ενεργειακό κέντρο

Κύπρος: 29 Οκτωβρίου η τελική απόφαση για το ενεργειακό κέντρο

Την εκτίμηση ότι στις 29 Οκτωβρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για την επιλογή του κατασκευαστή του ενεργειακού κέντρου στο Βασιλικό, εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η κ. Αιμιλιανίδου, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής Αξιολόγησης των προσφορών για το έργο, παρευρέθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η οποία συζήτησε το θέμα καθυστέρησης υλοποίησης του έργου, έπειτα από πρόταση των Βουλευτών του ΔΗΣΥ, Τάσου Μητσόπουλου, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Κυριάκου Χατζηγιάννη και Γεώργιου Τάσου.

Σύμφωνα με το Sigmalive.gr, η Επιτροπή, όπως δήλωσε ο βουλευτής Ζαχαρίας Ζαχαρίου αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Αξιολόγησης για να εξετάσει το θέμα. Είπε ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε η Επιτροπή θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνοντάς τον για το θέμα.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, η κ. Αιμιλιανίδου απέρριψε τις επικρίσεις για καθυστέρηση της όλης διαδικασίας, λέγοντας ότι η Επιτροπή ήταν αναγκασμένη να αντιμετωπίσει και να απαντήσει "δεκάδες διαδικαστικά θέματα". "Πιστεύω ότι στις 29 Οκτωβρίου θα υπάρξει η τελική απόφαση από την Επιτροπή Αξιολόγησης", πρόσθεσε.

Η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι στη συνέχεια η Επιτροπή θα υποβάλει την εισήγησή της στην αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει αν θα την υιοθετήσει ή όχι και ακολούθως θα υποβληθεί η σχετική πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο.