ΚΥΠΡΟΣ

Στα ίχνη των υπόπτων απόπειρας δολοφονίας εισαγγελέα Κύπρου

Στα ίχνη των υπόπτων απόπειρας δολοφονίας εισαγγελέα Κύπρου

Στα ίχνη αδίστακτης σπείρας δολοφόνων, που είχε έτοιμο σχέδιο δράσης, το οποίο εκπονήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, βρίσκεται η Αστυνομία. Μεταξύ των στόχων ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, Γιώργος Τρυφωνίδης, ενώ σχεδίαζαν και απαγωγή του εγγονού του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Πέτρου Κληρίδη θα ακολουθούσαν και άλλες, υψηλών αξιωματούχων του κράτους, ωστόσο, δεν έχουν κατανομαστεί τα υποψήφια θύματα.

Η Αστυνομία θεωρεί ηθικό αυτουργό τον κατάδικο, Ανδρέα Ονουφρίου, ο οποίος, όμως, ισχυρίζεται ότι ο εγκέφαλος της υπόθεσης είναι ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, άλλως Αλ Καπόνε. Η Αστυνομία έχει στα χέρια της τον Ανδρέα Ονουφρίου, τον πρώην ΕΠΥ, Γιαννάκη Γεωργίου και τον λαχειοπώλη, Μιχάλη Μιχαήλ, τους οποίους παρουσίασε χθες στο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Παρουσιάζοντας τους τρεις υπόπτους ενώπιον του δικαστηρίου, ο αστυνομικός ανακριτής ανέφερε ότι η Αστυνομία είχε πάρει προφορική μαρτυρία, στις αρχές Οκτωβρίου, ότι επρόκειτο να δολοφονηθεί ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, κοντά στην οικία του, ή έξω από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας.

Η δολοφονία σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής με αντιαρματικό εκτοξευτή λόου μιας χρήσης, τουρκικής προέλευσης, αλλά τα σχέδια τους χάλασαν, αφού συνελήφθησαν στο παρά πέντε.

Κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό τον Ανδρέα Ονουφρίου, τον οποίο χαρακτήρισε αντιεξουσιαστή, που τρέφει μίσος για το Γενικό Εισαγγελέα.
Στην «οργάνωση» συμμετείχε και ο ύποπτος Μιχαήλ, ο οποίος, κατά τον ανακριτή, τρέφει επίσης μίσος για την εξουσία και υπακούει τυφλά στον Ονουφρίου. Η Αστυνομία παρέλαβε το αντιαρματικό από το σημείο, όπου τοποθετήθηκε, στον χώρο της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, και στη θέση του τοποθέτησε άλλο, παρόμοιου τύπου, χωρίς όμως βλήμα.
Πράκτορας της Αστυνομίας επικοινώνησε με τον φερόμενο εκτελεστή, Γιαννάκη Γεωργίου, και συμφώνησαν να συναντηθούν στη Λευκωσία για να του παραδώσει το αντιαρματικό.

Η συνάντηση έγινε το βράδυ της Κυριακής στο προκαθορισμένο σημείο και αμέσως επενέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και συνέλαβαν τον Γεωργίου και εν συνεχεία τους δύο άλλους υπόπτους.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ