ΚΥΠΡΟΣ

Βόμβα Κυπριανού: Διαπραγμάτευση νέας πρότασης για ρωσικό δάνειο

Βόμβα Κυπριανού: Διαπραγμάτευση νέας πρότασης για ρωσικό δάνειο

Ερωτηματικά προκαλεί αναφορά του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού σε νέα πρόταση της Λευκωσίας προς τη Μόσχα για δάνειο την ίδια ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δηλώνει άγνοια.

Ο Άνδρος Κυπριανού είπε ότι πριν το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, τον ενημέρωσε σχετικά. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας βλέποντας τη δυσκολία της Ρωσίας να ανταποκριθεί στο αρχικό αίτημα της Λευκωσίας για παραχώρηση δανείου, υπέβαλε νέα πρόταση, η οποία βρίσκεται τώρα στο τραπέζι.

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο της Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν, που είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου Πούτιν, με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Γκρουσκό και τον ηγέτη των κομμουνιστών, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

Και οι τρεις, είπε, τον διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν σε παραστάσεις προς τις αρμόδιες κατευθύνσεις, και στην κατεύθυνση του κ. Πούτιν και του υπουργείου οικονομικών.

Κατέστησαν απολύτως σαφές ότι υπάρχει και η πρόθεση και η καλή διάθεση από την πλευρά τους και μένει να διαφανεί αν υπάρχει η δυνατότητα για παραχώρηση του δανείου, καθώς και η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει, όπως είπε, δυσκολίες και προβλήματα, τα οποία πρέπει να συνυπολογίσουν πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.

Ιδέα δεν έχει ο Σιαρλή

Άγνοια εξέφρασε, ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών. Δεν έχω υπόψη μου καμία νέα πρόταση της Λευκωσίας προς τη Μόσχας δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν είμαι ενήμερος, είπε, για συγκεκριμένη νέα πρόταση.

πηγη ΣΙΓΜΑ