ΚΥΠΡΟΣ

Τρόικα: Μη βιώσιμο το κυπριακό χρέος

Τρόικα: Μη βιώσιμο το κυπριακό χρέος

Τεχνοκράτες της Τρόικας κρίνουν ως μη βιώσιμο το χρέος της Κύπρου, αφού δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η θέση αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση που κάνει λόγο για τακτική της Τρόικας να λειτουργεί με τη λογική των χειρότερων σεναρίων... Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σήμερα εντατικά ενώ φαίνεται να θεωρείται ως κόκκινη γραμμή και τίθενται εκτός συζητήσεις οι περικοπές στην Άμυνα...

Ενοχλημένη η κυβέρνηση

Ενοχλημένη είναι η κυπριακή κυβέρνηση με την τακτική της Τρόικας να λειτουργεί με τη λογική των χειρότερων σεναρίων, αναφέρουν πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, οι τεχνοκράτες της Τρόικας υποθέτουν ότι το κυπριακό χρέος θα είναι μη βιώσιμο, την στιγμή που ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτό θα καταστεί γνωστό την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με την ενδιάμεση έκθεση της Pimco. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των υποψήφιων διεθνών δανειστών επιθυμούν να έχουν κλείσει συμφωνίες μέχρι την προσεχή Κυριακή, οπότε και αναχωρούν από την Κύπρο.