ΚΥΠΡΟΣ

Την ναυτική βάση στο Μαρί επιθεωρεί το κακουργιοδικείο

Την ναυτική βάση στο Μαρί επιθεωρεί το κακουργιοδικείο

Επιθεώρηση στο χώρο της ναυτικής βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, όπου στις 11 Ιουλίου 2011 σημειώθηκε η φονική έκρηξη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του Μόνιμου Κακουργιοδικείο της Λάρνακας και οι διάδικοι στην υπόθεση του Μαρί.

Στην επιτόπια επίσκεψη λαμβάνουν μέρος οι τρεις δικαστές, οι κατηγορούμενοι της δίκης, πλην του Βοηθού Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπου Χαραλάμπους, οι συνήγοροι υπεράσπισης, η κατηγορούσα Αρχή. Κατά την επίσκεψη θα είναι παρόντες και δημοσιογράφοι.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Τεύκρος Οικονόμου, η μετάβαση στο χώρο της ναυτικής βάσης γίνεται για να γίνει αντιληπτή η μαρτυρία που έχει ακουστεί μέχρι σήμερα.

Σκοπός είναι να επισκεφτούν τον κρατήρα της έκρηξης, το φυλάκιο 3, τη σκοπιά και την πύλη της βάσης. Επίσης θα επιθεωρήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν τα πυροσβεστικά οχήματα προς τα εμπορευματοκιβώτια κατά την ημέρα της έκρηξης, το χωματόδρομο πίσω από το φυλάκιο 3 και τα σημεία όπου έχουν βρεθεί τεκμήρια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αποδέχθηκαν το αίτημα και αναμένεται να μεταβούν στη ναυτική βάση.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την επιτόπια επίσκεψη.

πηγη: icyprus

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Οι οδηγίες του Ιωαννίδη με έσωσαν στο Μαρί»