ΚΥΠΡΟΣ

Συνεχίζεται η εξέταση της προκαταρκτικής έκθεσης της Pimco

Συνεχίζεται η εξέταση της προκαταρκτικής έκθεσης της Pimco

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία εξετάζει την προκαταρτική έκθεση της Pimco για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

‘Εγκυρες πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι η Επιτροπή έλαβε τις απαντήσεις στα διευκρινιστικά ερωτήματα που η ίδια είχε θέσει επί της μεθοδολογίας που χρησιμοποίησε η Pimco. Σημείωναν ωστόσο ότι οι αριθμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας περί €13,2 δις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα είναι σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τρόικα, όπως έχουν καταγραφεί στο μνημόνιο συναντίληψης, δηλαδή μεταξύ 9 με 10 δις, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν μέχρι την Πέμπτη, που θα συζητηθεί η κυπριακή αίτηση στο Eurogroup, δεν ληφθεί οριστική απόφαση για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τότε το ποσό που θα τεθεί στη συζήτηση θα είναι το ποσό που η ίδια η Τρόικα περιέλαβε στο μνημόνιο, δηλαδή €9 με €10 δις.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελικά αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco, που θα καταδείξουν τελεσίδικα τις κεφαλαιακές ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα εκδοθούν στις 15 Ιανουαρίου. Η Επιτροπή απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας, της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης EFSF/ESM.