ΚΥΠΡΟΣ

Σκάνδαλο με τον ανεφοδιασμό οχημάτων της CYTA

Σκάνδαλο με τον ανεφοδιασμό οχημάτων της CYTA

Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει ο ανεφοδιασμός των οχημάτων της Cyta, όπως προκύπτει από τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα εντοπίστηκαν οχήματα στα οποία ανεφοδιάζονταν με ποσότητες μεγαλύτερες από όσες χωρούσαν τα ντεπόζιτα τους.

Παράλληλα, άλλα οχήματα παρουσίασαν ύποπτα υπερβολική κατανάλωση καυσίμων, ενώ δηλώθηκαν παράλογοι, όπως χαρακτηρίζονται από τον εσωτερικό έλεγχο, αριθμοί χιλιομέτρων.

Εξάλλου, παρουσιάζονται στρογγυλοποιήσεις στις ποσότητες καυσίμων (στα λίτρα) με τα οποία εφοδιάζονταν οχήματα της Cyta. Επίσης παρατηρήθηκε το φαινόμενο, ορισμένα οχήματα να ανεφοδιάζονται δύο φορές την ίδια ώρα της ίδιας μέρας.

Σε έγγραφο που ετοιμάστηκε από τους εσωτερικούς ελεγκτές της Cyta αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι «η ιεραρχία δεν παρακολουθεί και δεν ελέγχει επαρκώς τη διαδικασία ανεφοδιασμού οχημάτων και δεν ανέλαβε τα δέοντα μέτρα ενώ υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν σε λάθη ή ατασθαλίες». Ο εσωτερικός ελεγκτής αφήνει εμμέσως αιχμές, ότι κάποιοι δεν εφοδιάζουν μόνο τα οχήματα της Cyta με καύσιμα ενώ γίνεται αναφορά σε πιθανή απάτη.

Από τα στοιχεία που κατέχει ο «Φιλελεύθερος» και τα οποία προκύπτουν από τον εσωτερικό έλεγχο, εντοπίστηκαν περίεργα φαινόμενα τα οποία αναμένεται να εξετάσει και η Ελεγκτική Υπηρεσία.