ΚΥΠΡΟΣ

Κίνδυνος για «λουκέτο» στην εταιρεία Ορφανίδη

Κίνδυνος για «λουκέτο» στην εταιρεία Ορφανίδη

Δέκα υπεραγορές της εταιρείας Ορφανίδης ανέστειλαν τη Δευτέρα τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης προϊόντων και 250 εργαζόμενοι τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια, με την εταιρεία να βρίσκεται πια ένα βήμα πριν την πλήρη αναστολή της λειτουργίας της.

Η κατάσταση είναι δραματική με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, να απευθύνει δραματική έκκληση προς τις τράπεζες να λάβουν αποφάσεις για στήριξη της εταιρείας, διαφορετικά η «Ορφανίδης» θα κλείσει.

Σε δηλώσεις του στον «Φιλελεύθερο» ο κ. Ιωάννου κάνει λόγο για πρωτοφανή απραξία και καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων από πλευράς τραπεζών που έχει ως αποτέλεσμα να εντείνεται η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της εταιρείας.

Παράλληλα κάλεσε τις τράπεζες να αντιληφθούν ότι η εταιρεία βρίσκεται ένα βήμα πριν από το κλείσιμο και τονίζει την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις σήμερα προκειμένου να μην κλείσουν και οι εναπομείναντες 11 υπεραγορές, με αποτέλεσμα να βρεθούν 1.110 εργαζόμενοι χωρίς δουλειά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ιωάννου απευθύνθηκε προς τους προμηθευτές, τονίζοντας ότι πρέπει να στηρίξουν την εταιρεία, καθώς, «ενδεχόμενο κλείσιμό της θα συμπαρασύρει και τους ίδιους».

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, σήμερα ανέστειλαν τη λειτουργία τους 10 υπεραγορές λόγω ανεπάρκειας προϊόντων ενώ σε λειτουργία βρίσκονται 11 υπεραγορές.

Οι υπεραγορές που ανέστειλαν τη λειτουργία τους είναι η πρώην Philips στην Πάφο, η υπεραγορά στο Ζακάκι, Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, Ορμήδεια, Κλείτος και Οθέλλος στη Λάρνακα, και οι υπεραγορές στην Ανθούπολη, Γέρι, Παλιομέτοχο και Αγίου Παύλου στη Λευκωσία.

Το απόγευμα ανώτατα στελέχη τραπεζών θα εξετάσουν το θέμα της στήριξης στην εταιρεία Ορφανίδης. Σημειώνεται ότι τα χρέη της εταιρείας προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 145 εκατ. ευρώ ενώ προς τους προμηθευτές τα 85 εκατ. ευρώ.