Κύπρος: Νεκρός διαρρήκτης από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

Κύπρος: Νεκρός διαρρήκτης από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

Τη διεξαγωγή έρευνας διέταξε η ηγεσία της κυπριακής Αστυνομίας, μετά το θάνατο ενός ατόμου, που είχε τραυματισθεί στη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης ύστερα από διάρρηξη μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών και κλοπή αντικειμένων αξίας 4.000 ευρώ.

Η διάρρηξη έγινε το πρωί της Δευτέρας, από τρία άτομα που επέβαιναν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Στη διάρκεια, της κινηματογραφικού τύπου, καταδίωξης στα περίχωρα της Λευκωσίας έπεσαν πυροβολισμοί και από τις δύο πλευρές. Τελικά το όχημα των διαρρηκτών ανακόπηκε, σε χωριό 20 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, και οι τρεις επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Επρόκειτο για δύο ομογενείς και ένα Ελληνοκύπριο από την Πάφο, ο οποίος ήταν τραυματισμένος και απεβίωσε στο νοσοκομείο χθες, ημέρα των Χριστουγέννων. Η νεκροτομή έγινε σήμερα και κατέδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από αυτοτραυματισμό από σφαίρα, που μπήκε από την πλάτη και βγήκε από το στήθος.

Η αρχική εκδοχή της Αστυνομίας ήταν ότι ο τραυματισμός του ήταν ελαφρύς και οφειλόταν σε σφαιρίδια από πυροβολισμό, με κυνηγετικό όπλο, που έρριψε συνεργός του εναντίον των αστυνομικών. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας κάλεσε όλους να αναμένουν το αποτέλεσμα της αστυνομικής έρευνας που διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή. Πάντως, ο κόσμος είναι ανάστατος από το γεγονός ότι με την ένταση της οικονομικής κρίσης και την αύξηση της ανεργίας πολλαπλασιάστηκαν οι διαρρήξεις και οι ληστείες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, τις τελευταίες ημέρες, έγιναν πολλές διαρρήξεις σπιτιών, καθώς και ληστείες, κυρίως σε βάρος περιπτέρων και φούρνων και δύο θεαματικές ληστείες σε βάρος κοσμηματοπωλείων μέρα μεσημέρι.