ΚΥΠΡΟΣ

Ερογλου: Επανέναρξη των συνομιλιών Απρίλιο - Μάιο

Ερογλου: Επανέναρξη των συνομιλιών Απρίλιο - Μάιο

Απρίλη ή Μάιο τοποθετεί ο Ντερβίς Ερογλου την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, υποδεχόμενος την «ένωση τ/κ επιχειρηματιών» ο κ. Έρογλου θα υπάρχουν ενδείξεις για μικρή καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων αφού με τον διορισμό της νέας κυβέρνησης θα συνεχιστούν οι εργασίες για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, όπως ανέφερε το μνημόνιο.

Οι διαπραγματεύσεις πολύ πιθανόν να ξεκινήσουν Απρίλιο – Μάιο, είπε ο Τ/κ ηγέτης, εκφράζοντας την επιθυμία αυτές να οδηγήσουν σε μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο νησί. Συμμετέχει στις συνομιλίες, πρόσθεσε, έχοντας ως οδηγό τις προσδοκίες των Τ/κ, σημειώνοντας ότι σε μια συμφωνία που θα έχει και την πιθανότητα ενός αμοιβαίου πάρε – δώσε, πρέπει να δοθεί προσοχή και στις επιθυμίες των Τ/κ.

Είναι σημαντική, συνέχισε, η πολιτική που θα εφαρμόσει ο νέος ε/κ ηγέτης στο Κυπριακό. «Πριν τις εκλογές γίνονται διάφορες δηλώσεις. Φυσικά και τις σημειώνουμε. Γιατί στο κάτω κάτω αυτά που λέγονται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι ένα είδος δέσμευσης που δίδεται στο λαό. Το βασικό για εμάς είναι η πολιτική στο Κυπριακό του ατόμου που θα εκλεγεί. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την πολιτική και με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και θα πάμε στο τραπέζι με καλή πρόθεση».

ΠΗΓΗ icyprus