ΚΥΠΡΟΣ

Συνεχίζεται η έφεση για τον ξυλοδαρμό Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η έφεση για τον ξυλοδαρμό Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται αύριο Παρασκευή η έφεση των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κυπρίου φοιτητή, Αυγουστίνου Δημητρίου, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, με απολογίες από κατηγορουμένους.

Χθες Τετάρτη απολογήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η έφεση ο εκ των κατηγορουμένων Απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην απολογία του, χαρακτήρισε «προκλητικό και εριστικό» τον κ. Δημητρίου, περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό και αρνήθηκε κάθε δική του εμπλοκή. Δήλωσε ότι όταν παρέλαβε τον Κύπριο φοιτητή, αυτός ήταν ήδη αιμόφυρτος και ότι τον ενημέρωσαν ότι ήταν κρατούμενος καθώς συμμετείχε σε επεισόδια, δηλώνοντας άγνοια για το τι είχε προηγηθεί. Συμπλήρωσε, όμως, ότι ο κ. Δημητρίου φώναζε και χειρονομούσε και «ήθελε να δημιουργήσει κατάσταση για να φύγει».

Συνεχίζοντας την απολογία του χαρακτήρισε άδικη την πρωτόδικη ποινή του (15 μήνες με αναστολή), προσθέτοντας ότι η όλη ιστορία «του στοίχισε» τη σταδιοδρομία του αφού έμεινε «στάσιμος» και έπειτα αποστρατεύτηκε αυτεπάγγελτα. Τέλος άφησε αιχμές κατά του νυν Πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, ο οποίος είχε καταθέσει και στην πρώτη δίκη και στην τωρινή διαδικασία ως αυτόπτης μάρτυρας, κάνοντας λόγο για επικοινωνική εκμετάλλευση στο βωμό προσωπικών συμφερόντων.

Πριν διακοπεί η διαδικασία για να συνεχιστεί την Παρασκευή με τις υπόλοιπες απολογίες προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο. Πρωτόδικα οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως τρία έτη και τρεις μήνες, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

πηγη: icyprus