ΚΥΠΡΟΣ

Λάρνακα: €830 χιλιάδες οι εισπράξεις από τα εντάλματα

Λάρνακα: €830 χιλιάδες οι εισπράξεις από τα εντάλματα

Γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο επειδή εκκρεμούσε εναντίον του μεγάλος αριθμός ενταλμάτων πληρωμής προστίμου για ποσά που ξεπερνούν τις 25 χιλιάδες ευρώ. Αυτός έχασε την πτήση του, ωστόσο συνεργάστηκε, κατέβαλε ένα σεβαστό ποσό και αναμένεται ότι σύντομα θα πληρώσει ολόκληρο το ποσό.


Αυτή είναι η δεύτερη σύλληψη οφειλέτη, ενώ χθες κρατήθηκε και τρίτος οφειλέτης που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να φύγει για διακοπές, αρνείτο να συνεργαστεί με το ειδικό γραφείο της Αστυνομίας και να πληρωθούν πέντε εντάλματα που αφορούσαν στο ποσό των €2.000.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή τμήματος Α’ στο Αρχηγείο Αστυνομίας Δημήτρη Πιτσιλλίδη, η Αστυνομία δεν εμποδίζει κανένα από του να ταξιδέψει, αν αυτός συνεργαστεί ώστε το κράτος να εισπράξει το λαβείν του.

Μέχρι χθες, τρεις εβδομάδες μετά που εφαρμόστηκε το μέτρο του ελέγχου επιβατών στα αεροδρόμια, εισπράχτηκαν 45 χιλ. ευρώ, ενώ συνολικά τα ποσά που πληρώθηκαν από άτομα που θορυβήθηκαν και έσπευσαν αυτόβουλα να πληρώσουν τα πρόστιμά τους, έφτασαν τις €830.000 με την εκτέλεση 2 χιλ. ενταλμάτων.

Αυτή τη στιγμή η Αστυνομία ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις για τα μερικές δεκάδες άτομα που οφείλουν πέραν των 20 χιλ. ευρώ στο κράτος, ώστε να γίνουν στοχευμένες προσπάθειες για να εισπραχθούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη, γίνονται ενέργειες ώστε από τις 25 Ιανουαρίου να επεκταθούν οι έλεγχοι οφειλετών και από την Τροχαία αλλά και τα αστυνομικά γραφεία τα οποία επισκέπτονται πολίτες. Ήδη, γίνονται προεργασίες ώστε το μηχανογραφικό σύστημα να επεκταθεί και στα τμήματα αυτά, ενώ η Αστυνομία σε συνεννόηση με άλλα κυβερνητικά τμήματα επεξεργάζεται και άλλα μέτρα για επίλυση του προβλήματος.

πηγη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ