ΚΥΠΡΟΣ

Σενάρια για συγχωνεύσεις τραπεζών στην Κύπρο

Σενάρια για συγχωνεύσεις τραπεζών στην Κύπρο

Η επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαγνωστικής μελέτης από τον οίκο Pimco βάζει στο τραπέζι όλα τα σενάρια για τον τραπεζικό κλάδο που ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη ανακεφαλαιοποίηση.

Τραπεζικοί «γάμοι», εξαγορές και συνεργασίες, ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών, συγχωνεύσεις κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, πωλήσεις θυγατρικών ή κρατικοποιήσεις φαίνεται ότι είναι στην ατζέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» η Κεντρική Τράπεζα δεν φαίνεται να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο και μέχρι την υπογραφή του Μνημονίου, θα έχει καταρτιστεί ένα λεπτομερές πλάνο που θα καθορίζει τις ανάγκες των τραπεζών.

Μέχρι τότε, οι τράπεζες θα έχουν προχωρήσει στην υποβολή σχεδίων αναδιάρθρωσης για κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που εντόπισε η Pimco και όπως φαίνεται, όλα τα σενάρια θα είναι ανοιχτά.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζών και ΣΠΙ υπολογίσθηκαν στα €10,1 δισ. και το ποσό δεν περιλαμβάνει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Alpha Bank Κύπρου που θα ανακεφαλαιοποιηθεί από τη μητρική στην Ελλάδα.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τα τραπεζικά επιτελεία σε αναβρασμό καθώς τα σχέδια αναδιάρθρωσης σε συνδυασμό με τους διαγνωστικούς ελέγχους της Pimco αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία στις τράπεζες να αναζητήσουν ιδιωτικά κεφάλαια.

πηγη «Φιλελεύθερος»