ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δημιουργία κόμματος από τον Γ.Λιλλήκα ζητούν υποστηρικτές του

Κύπρος: Δημιουργία κόμματος από τον Γ.Λιλλήκα ζητούν υποστηρικτές του

Πολλοί υποστηρικτές του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής απέσπασε το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό του 24,93%, του ζητούν επιτακτικά να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας ισχυρής πολιτικής δύναμης στον χώρο του κέντρου, η οποία θα διαδραματίζει καθοριστικό και ρυθμιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.

Το μήνυμα αυτό δόθηκε στον κ. Λιλλήκα σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Λεμεσό, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας πολιτικού σχήματος. Μάλιστα, του ειπώθηκε «θέλουμε να μπούμε κάτω από μια ομπρέλα, την οποία θα κρατάς εσύ». Ο κ. Λιλλήκας, αν και έδειξε να ασπάζεται το αίτημα, περιορίστηκε να αναφέρει ότι «τη μορφή και τον τρόπο της «κίνησης» θα τα βρούμε μαζί σύντομα, αρκεί να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας ενωμένες».

Αν ο κ. Λιλλήκας προχωρήσει άμεσα στην εξαγγελία πολιτικού σχήματος, αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορεί να έχει εκπροσώπηση στη Βουλή με τον ανεξάρτητο βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία και του ΕΥΡΩΚΟ Νίκο Κουτσού.

Εξάλλου, κάποια σενάρια κάνουν λόγο ότι σε αυτό θα μπορούσαν να προσχωρήσουν και δύο βουλευτές του ΔΗΚΟ, ο αντιπρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, αν χάσει την μάχη για την ηγεσία του κόμματος, και ο Σοφοκλής Φυτής. Στο περιβάλλον Λιλλήκα αναφέρουν ότι ο νέος σχηματισμός θα πρέπει να είναι έτοιμος για να διεκδικήσει τις ευρωεκλογές το 2014.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ