ΚΥΠΡΟΣ

Προκλητικοί με το καλημέρα... εμφανίστηκαν οι Τούρκοι

Προκλητικοί με το καλημέρα... εμφανίστηκαν οι Τούρκοι

Προκλητικό «καλωσόρισμα» απηύθυνε προς τον Νίκο Αναστασιάδη ο Τούρκος Υπουργός για Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εγκεμέν Μπαγίς.

Σχολιάζοντας τις εκλογές στην Κύπρο, είπε πως δεν είναι Πρόεδρο που εξέλεξε ο «ε/κ λαός», αλλά ηγέτη. Υπέδειξε, ακόμη, πως η στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη παλαιότερα στο σχέδιο Ανάν, μπορεί να αξιολογηθεί ως μια εύστοχη επιλογή για τον ίδιο στο παρελθόν, «αλλά δεν υπάρχει νόημα εάν αυτή η εύστοχη βούληση που έδειξε στο παρελθόν δεν συνεχιστεί το ίδιο σήμερα και στο μέλλον. Ελπίζω πως αυτή η προσέγγιση δεν θα αλλάξει κάτω από την πίεση διαφόρων παραγόντων», πρόσθεσε χρησιμοποιώντας μια τουρκική παροιμία, που λέει: «σε συμβουλεύω, το αλεύρι σου εσύ να το κρατάς», που σημαίνει «ο ίδιος να κάνεις τη δουλειά σου».

Θα πατήσει… reset

Ο Εγκεμέν Μπαγίς είπε ακόμη πως το αποτέλεσμα της εκλογής δεν μπορεί να αξιολογηθεί ανεξάρτητα από την αξιολόγηση που θα γίνει από το ψευδοκράτος. «Στο Κυπριακό η τουρκική και τ/κ πλευρά ήταν πάντοτε αυτή που είχε φιλική προς μια λύση στάση. Η πολιτική τους στο Κυπριακό δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να αλλάξει ανάλογα με το ποιον εξέλεξε ως ηγέτη μια κοινότητα που εκπροσωπεί μόνο μια πλευρά του νησιού», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος Υπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα εξέφρασε την επιθυμία οι προεδρικές εκλογές να είναι μια νέα ευκαιρία για λύση στην Κύπρο. «Κάθε εκλογή είναι μια νέα αρχή. Αυτή η νέα αρχή πιστεύω ότι πρέπει να είναι μια ευκαιρία για να μισανοίξει μια νέα πόρτα για λύση. Εμείς είμαστε έτοιμοι στο Κυπριακό να πατήσουμε το κουμπί reset (επανεκκίνησης)», πρόσθεσε εκφράζοντας συγχαρητήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ