ΚΥΠΡΟΣ

Νέες αποβάθρες στη μαρίνα Λάρνακας

Νέες αποβάθρες στη μαρίνα Λάρνακας

Πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου αναμένεται να είναι έτοιμες οι τρεις νέες αποβάθρες στη μαρίνα της Λάρνακας, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της μαρίνας Χρήστο Πετρίδη, οι δύο νέες αποβάθρες θα τοποθετηθούν κοντά στη ξύλινη διατηρητέα αποβάθρα της Λάρνακας, ενώ η τρίτη, που θα είναι πιο μικρή σε μήκος, θα εγκατασταθεί μπροστά από τα γραφεία της μαρίνας.

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες αντικατάστασης των παλιών αποβάθρων ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι και πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, το έργο αναμένεται ότι θα παραδοθεί στον ΚΟΤ.

Με την εγκατάσταση των νέων αποβάθρων, η μαρίνα Λάρνακας θα αποκτήσει 120 - 130 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, τις οποίες έχει απολέσει προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αντικατάστασης.

Πρόκειται για ειδικές αποβάθρες που επιπλέουν στο νερό, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις των μαρίνων διεθνώς.

Tο συμβόλαιο για τις εργασίες αντικατάστασης ανήλθε στις 600 χιλιάδες ευρώ και το συγκεκριμένο κονδύλι διατέθηκε από τον προϋπολογισμό του ΚΟΤ. Με την παράδοση των νέων αποβάθρων, η μαρίνα Λάρνακας θα έχει συνολική χωρητικότητα θέσεων για περίπου 370 σκάφη αναψυχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι παλιές αποβάθρες της μαρίνας Λάρνακας είχαν φθαρεί από το χρόνο και το νερό και κατέστησαν επικίνδυνες για κατάρρευση. Προσωρινά τα σκάφη που επηρεάστηκαν μεταφέρθηκαν στο χερσαίο χώρο ή σε διάφορα άλλα μέρη της μαρίνας, ενώ όλοι οι παλιοί πελάτες της μαρίνας, που έχουν μόνιμη θέση ελλιμενισμού, θα επιστρέψουν στη μαρίνα αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων.

πηγη icyprus