ΚΥΠΡΟΣ

Με επιτελικό σχέδιο συναντά την Τρόϊκα ο Αναστασιάδης

Με επιτελικό σχέδιο συναντά την Τρόϊκα ο Αναστασιάδης

Κλιμάκιο υψηλού επιπέδου της Τρόϊκα φθάνει σήμερα στην Κύπρο για την τελική συζήτηση και οριστικοποίηση της δανειακής σύμβασης.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, το κλιμάκιο θα έχει μεταξύ άλλων επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και άλλους παράγοντες της Κυπριακής οικονομίας, με στόχο την κατάληξη σε Μνημόνιο, ως το τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι επιβάλλεται, να υπογραφεί το συντομότερο το Μνημόνιο, ώστε να αποφευχθεί η χρεωκοπία της Κύπρου και να τερματιστούν η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που επικρατούν.

Ενόψει της καθόδου του κλιμακίου ηγετικών στελεχών της Τρόϊκας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στη διάρκεια της οποίας καταρτίστηκε επιτελικό σχέδιο.

Στη σύσκεψη μετείχε το οικονομικό επιτελείο καθώς και τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε ότι αποφασίστηκαν μια σειρά από ενέργειες που περιλαμβάνουν τηλεφωνική επικοινωνία με αρχηγούς κρατών και ανώτερους αξιωματούχους αλλά και επισκέψεις σε ξένες πρωτεύουσες του προέδρου της Δημοκρατίας, του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Οικονομικών.

Αισθανόμαστε, είπε ο κ. Σαρρής, ότι είμαστε μέρος μιας ομάδας που έχει σηκώσει τα μανίκια, για να εργαστεί και γνωρίζουμε ποιες είναι οι πόρτες και οι χώρες- κλειδιά που πρέπει να προσεγγίσουμε.

Ο κ. Σαρρής πρόσθεσε ότι έγινε λεπτομερής σχεδιασμός, ενώ ετοιμάσθηκαν αντιπροτάσεις ώστε να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος και μετά τη σύναψη της δανειακής σύμβασης.

ΠΗΓΗ icyprus