ΚΥΠΡΟΣ

Με ποιούς στόχους πάει στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης

Με ποιούς στόχους πάει στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης

Μαραθώνιο σημαντικών επαφών, με αντικείμενο την δανειακή σύμβαση, θα έχει με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σήμερα στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των "27".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Θα παραστεί επίσης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Φιλανδίας, την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των "27" και το βράδυ στη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για τη συζήτηση του κυπριακού μνημονίου, στο έκτακτο Eurogroup αύριο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των επαφών του αύριο Παρασκευή, όπως διαβάζουμε στο icyprus.

«Στόχος», σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, «είναι να διαμορφωθεί θετικό κλίμα για την τελική διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στη συνάντηση κορυφής της Ευρωζώνης». «Όλη αυτή η δραστηριότητα έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στελεχών της Κυβέρνησης σε άλλες χώρες στο εξωτερικό. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός καλύτερου πλαισίου διαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης», πρόσθεσε στη δήλωση του ο κ. Στυλιανίδης.