ΚΥΠΡΟΣ

Άρον, άρον απόφαση για το Κυπριακό μνημόνιο

Άρον, άρον απόφαση για το Κυπριακό μνημόνιο

Απόφαση για το κυπριακό μνημόνιο, εκτιμάται ότι θα ληφθεί στο αυριανό έκτακτο Eurogroup, στο οποίο θα συμμετάσχει και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει από το Βερολίνο το ΡΙΚ.

Σήμερα, και ο Γερμανικός Τύπος αναφέρεται σε πακέτο μικρότερο των 17 δισεκατομμυρίων για την Κύπρο. Εάν όντως αύριο το Eurogroup λάβει την πολιτική απόφαση για το πρόγραμμα της Κύπρου, το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Κοινοβουλίου της Γερμανίας την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ η Μόσχα αναμένει να ακούσει τις θέσεις της νέας κυπριακής ηγεσίας που θα διαμορφωθούν μετά τη Σύνοδο του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Ρωσία εμφανίζεται πρόθυμη να παράσχει κάθε βοήθεια προς την Κύπρο, στο πλαίσιο ωστόσο, μιας συμφωνίας που θα επιτευχθεί με την Τρόικα.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής θα βρίσκεται στη Μόσχα, για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Άντον Γκερμάνοβιτς Σιλουάνοφ, με τον οποίο θα συζητήσει τρόπους με τους οποίους η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στο ξεπέρασμα των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει.