ΚΥΠΡΟΣ

Στο τραπέζι του Eurogroup βρίσκονται 23 σενάρια για την Κύπρο

Στο τραπέζι του Eurogroup βρίσκονται 23 σενάρια για την Κύπρο

Κρίσιμη και καθοριστική για την δανειακή σύμβαση της Κύπρου, χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Οπως μεταδίδει το ΡΙΚ, αναμένεται ότι θα ληφθεί πολιτική απόφαση για την Κύπρο, ενώ είναι αβέβαιο κατά πόσο θα υπάρξει κατάληξη σε καταρχήν συμφωνία.

Το πρωί συνέρχεται η ομάδα εργασίας του Eurogroup, η οποία θα εξετάσει τα διάφορα σενάρια που θα τεθούν στο τραπέζι και αφορούν τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του icypurs.gr, στο τραπέζι αναμένεται να βρίσκονται 23 σενάρια.

Το ΡΙΚ μεταδίδει επίσης ότι υπάρχει το ενδεχόμενο σύγκλησης νέου Eurogroup για την Κύπρο, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα. Επίκεντρο των επαφών του κ. Σαρρή θα είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του υφιστάμενου δανείου προς τη Ρωσία, η δυνατότητα σύναψης νέου δανείου και το ενδεχόμενο αγοράς Κυπριακής Τράπεζας με ρωσικά κεφάλαια.