ΚΥΠΡΟΣ

«Να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου»

«Να παραιτηθεί ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου»

Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή ζήτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, ο βουλευτής του κόμματος και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως υποστήριξε σε τηλεοπτικό σταθμό με αυτή την κίνηση θα σταλεί «το ηχηρό μήνυμα στο Eurogroup ότι η Κύπρος δεν δέχεται το κούρεμα». Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Σαρρής «δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος για το Eurogroup και ότι δεν είχε σχέδιο Β'».

Στο ΔΗΚΟ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, κάτι που απορρέει και από την πρώτη τοποθέτηση του Μάριου Κάρογιαν αλλά και από τις τοποθετήσεις και άλλων βουλευτών, ανέφερε. Ακόμη όμως και, αν αποφασιστεί να συνταχθεί το κόμμα με την Κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών, πρόσθεσε.

Το ΔΗΚΟ αξιώνει γραπτή διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι, εάν φύγουν κεφάλαια από την Κύπρο, τότε αυτή θα στηρίξει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Επίσης ζητά γραπτή εγγύηση ότι δεν θα επανέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Eurogroup και η τρόϊκα με νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν «κούρεμα», είτε μειώσεις μισθών ή συντάξεων.

Το ΔΗΚΟ ζητά ακόμα να υπάρξει ένα σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει ότι, αν σε κάποιο χρονικό διάστημα υπάρξουν άλλες οικονομικές δυνατότητες για την Κύπρο, τότε να υπάρξει απεμπλοκή από την απόφαση του Eurogroup.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων