ΚΥΠΡΟΣ

Στη Μόσχα εκπρόσωποι του Κυπριακού Τουρισμού

Στη Μόσχα εκπρόσωποι του Κυπριακού Τουρισμού

Η απόφαση κουρέματος καταθέσεων στην Κύπρο από το Γιούρογκρουπ, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στους τουριστικούς πράκτορες στην Ρωσία, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Μάριος Χαννίδης.

Αντιπροσωπεία του ΚΟΤ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Αλέκο Ορουντιώτη και τον κ. Χαννίδη αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα - όπου θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη Εκθεση Τουρισμού της Ρωσίας που αρχίζει αύριο - αλλά κυρίως για να καθησυχάσει και να διαβεβαιώσει τους Ρώσους για την ασφάλεια της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

"Ενας από τους στόχους με τους οποίους πηγαίνει η αντιπροσωπεία στη Ρωσία - τουλάχιστον ο δικός μας ο στόχος ως Υπηρεσία - είναι ο καθησυχασμός των τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας για τις επενδύσεις που έχουν ήδη κάνει, διότι πολλοί τουριστικοί πράκτορες έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο, δηλαδή στον τομέα επενδύσεων ξενοδοχείων, συντήρηση ξενοδοχείων, προκαταβολές για κρατήσεις κ.λπ.», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαννίδης.

Οπότε, συμπλήρωσε, «αντιλαμβάνεστε ότι αυτά τα δεδομένα δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας γιατί κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Θα μπορούν οι τουρίστες να έρχονται; Θα υπάρχουν τράπεζες και τραπεζικό σύστημα ουσιαστικά για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όταν θα είναι στην Κύπρο;".

"Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα στους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες και συνεργάτες μας ότι μπορούν να συνεχίσουν χωρίς πρόβλημα τη λειτουργία τους στην Κύπρο", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης, είπε ότι "πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το τι λέμε ενόψει όλων αυτών τα οποία συμβαίνουν και αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ακύρωση ούτε πτήσης ούτε ακύρωση θέσης από οποιονδήποτε είτε από τη Ρωσία είτε από την Αγγλία".

Αυτή τη στιγμή που μιλούμε, σημείωσε, όλα συνεχίζουν να είναι όπως και πριν.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί ο τουρισμός σε σημαντικό βαθμό λόγω αυτών των εξελίξεων που συμβαίνουν, όπως διαβάζουμε στο Icyprus.

"Αυτό εννοείται βασικά αν δεν καταρρεύσουν τα πάντα. Υπό κανονικές συνθήκες εγώ δεν βλέπω ούτε και υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει επηρεαστεί ο τουρισμός μας μέχρι σήμερα", σημείωσε.

Οι υπολογισμοί όσον αφορά το τουριστικό ρεύμα στην Κύπρο είναι ότι κατά το 2013, οι τουρίστες από την Ρωσία, θα ξεπεράσουν τις 550 χιλιάδες.