ΚΥΠΡΟΣ

Νew York Times: «Eκδικητική» η απόφαση που αφορά στις καταθέσεις

Νew York Times: «Eκδικητική» η απόφαση που αφορά στις καταθέσεις

«Μεγαλύτερη υπόθεση» γράφει άρθρο της εφημερίδας New York Times αναφερόμενο στην διάσωση της Κύπρου. Χαρακτηρίζει μάλιστα ως «εκδικητική» την απόφαση που αφορά κυρίως τις καταθέσεις για λόγους ξεπλύματος χρήματος και αφορά κυρίως τους Ρώσους καταθέτες.

«Το γεγονός ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με τις ευλογίες των Ευρωπαίων δείχνει και κάτι ακόμη για την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Αποδεικνύει ότι αν το χρέος σε όλη την Ευρώπη δεν μειωθεί αισθητά, δεν υπάρχει τρόπος να δούμε θετικά πρόσημα σε οικονομία και απασχόληση. Για αυτό το λόγο και οι οικονομολόγοι είναι αισιόδοξοι όσον αφορά την απόφαση για την Κύπρο».

Το δημοσίευμα συνεχίζει «οι Κύπριοι με λιγότερες οικονομίες θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν και μικρότερο ποσοστό χρημάτων».

Συνεχίζει «Οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες ανέρχονται στο ποσό των 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα 19 εκατομμύρια να προέρχονται από Ρώσους»

Τέλος, επισημαίνει ότι υπάρχουν «ισχυρές δυνάμεις που θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια απωλειών στο τραπεζικό σύστημα και έχουν πειστικά επιχειρήματα για αυτό καθώς κάποια κουρέματα μπορούν να δημιουργήσουν πανικό και να βαθύνουν το κόστος της διάσωσης».