ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για Ταμείο Αλληλεγγύης

Κύπρος: Στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για  Ταμείο Αλληλεγγύης

Νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης, το οποίο θα κατατεθεί σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 σήμερα.

Επίσης, αναφέρεται ότι ετοιμάζει η νομική υπηρεσία , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρ. Στυλιανίδη, στην οποία τονίζεται ότι η κυπριακή ηγεσία «θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

Συνεχίζεται μια συλλογική προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις στο θέμα της διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, με δεδομένη την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σέβεται απόλυτα, τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως από την πρώτη στιγμή έπραξε, στις 15 Μαρτίου, μετά την απόφαση του Eurogroup, και έχοντας υπόψη την αντίθετη άποψη των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο, συνεχίζει να καταβάλλει έντονες προσπάθειες προς όλες τις προσφερόμενες κατευθύνσεις και πραγματοποιεί διαβουλεύσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», αναφέρεται στη δήλωση.

«Ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση διαβεβαιώνουν τον κυπριακό λαό ότι η ηγεσία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μαζί να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το αδιέξοδο», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.