ΚΥΠΡΟΣ

Φιγιόν: Επικρίνει τους Ευρωπαίους για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Φιγιόν: Επικρίνει τους Ευρωπαίους για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν επέκρινε σήμερα από τη Μόσχα το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, εκτιμώντας πως η ΕΕ έθιξε την "αρχή" να μη θίγονται οι τραπεζικές καταθέσεις.

"Δεν μου αρέσει η απόφαση που ελήφθη για την Κύπρο από τους Ευρωπαίους, όχι διότι θα έβλαπτε τα ρωσικά συμφέροντα, αλλά διότι εξασθενεί μια αρχή που ήταν στη βάση του αγώνα τον οποίο διεξαγάγαμε για να σώσουμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα" μετά την κρίση του 2008, δήλωσε ο Φιγιόν στη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης για τη σύμπραξη Ρωσίας-ΕΕ.

Το 2008, οι Ευρωπαίοι "δήλωσαν πως δεν θα θίγονταν ποτέ οι τραπεζικές καταθέσεις (...). Αυτή είναι η απόφαση που σταμάτησε την κρίση η οποία απειλούσε το σύνολο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος", πρόσθεσε ο Φιγιόν, όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ.

"Δεν πρέπει να αναθεωρήσουμε αυτή την αρχή. Αν εκτιμάμε πως η φορολόγηση του κεφαλαίου στην Κύπρο δεν είναι επαρκής, ότι είναι διαφορετική απ' αυτή των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τότε πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη φορολογία στην Κύπρο, αλλά όχι και να πάρουμε μια απόφαση που μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε σε άλλες χώρες, αύριο, να τα βάλουμε με τις καταθέσεις και τους αποταμιευτές", υπογράμμισε ο Φιγιόν.

Ροή Ειδήσεων