ΚΥΠΡΟΣ

Βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από Κύπρο είδε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

Βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από Κύπρο είδε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν

«Διαπιστώνουμε βελτιωμένο πνεύμα συνεργασίας από την πλευρά των κυπριακών αρχών. Ειδικότερα, καλωσορίζουμε τις διαβεβαιώσεις των κυπριακών αρχών ότι θα παρουσιάσουν λεπτομερώς στην τρόικα την εναλλακτική τους πρόταση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών από την πλευρά της Κύπρου πέρα από την οικονομική βοήθεια που συμφωνήθηκε (σ.σ. από την ευρωζώνη)».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι «οι εμπειρογνώμονες μας θα αξιολογήσουν αυτήν την πρόταση προσεκτικά ήδη από αύριο το πρωί». Είμαστε, υπό όρους, ικανοποιημένοι για την εξέλιξη της εκκαθάρισης τράπεζας και τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων που προχωρούν σύμφωνα με τη νομοθετική διαδικασία, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Όλι Ρεν κάλεσε για την άμεση υιοθέτηση αυτών των μέτρων που είναι απολύτως αναγκαία σε αυτή τη συγκυρία. «Θα πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα και να εργαστούμε εντατικά με την κυπριακή κυβέρνηση και τους εταίρους μας στην τρόικα, ώστε να σχεδιάσουμε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση η οποία να μπορεί να γίνει αποδεκτή από τα κράτη-μέλη», κατέληξε ο Σ. Ο' Κόνορ.