ΚΥΠΡΟΣ

Μακελειό στην Κύπρο: Νεκροί και τραυματίες σε καβγά για ένα σπίτι

Μακελειό στην Κύπρο: Νεκροί και τραυματίες σε καβγά για ένα σπίτι

Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες και ένα πρόσωπο που υπέστη καρδιακή προσβολή από το σοκ, είναι ο απολογισμός μακελειού στο χωριό Κοφίνου στην επαρχία Λάρνακας.


Ειδικότερα, ένας 34χρονος Ελληνοκύπριος πυροβόλησε και σκότωσε τον 54χρονο Πανίκο Σταύρου, ενώ τραυμάτισε σοβαρά άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον γιο του θύματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης Πρόδρομος Χατζηπαναγής πήγε σε τουρκοκυπριακή κατοικία, όπου βρισκόταν το θύμα, ο Πανίκος Σταύρου μαζί με τον γιο του. Πυροβόλησε με καλασνίκοφ πατέρα και γιο, με αποτέλεσμα ο πατέρας να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ ο γιος τραυματίστηκε σοβαρά. Φέρει διαμπερές τραύμα στο στήθος και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Στη συνέχεια, ο δράστης πήγε σε υπεραγορά στην Κοφίνου. Ο ιδιοκτήτης της υπεραγοράς, τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον δράστη.

Τα πυρά του δράστη, δέχθηκε και μια γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά. Άλλος ένας άντρας- πελάτης της υπεραγοράς- υπέστη καρδιακό επεισόδιο, λόγω του σοκ.

Ο δράστης, άφησε το φονικό όπλο και καταζητείται. Σύμφωνα με την Αστυνομία αιτία του μακελειού είναι κτηματικές διαφορές.

Η τουρκοκυπριακή κατοικία, στην οποία βρισκόταν το θύμα, ανήκε στο παρελθόν στον παππού του δράστη, ο οποίος πέθανε και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στο θύμα. Ο άτυχος άνδρας και ο γιος του προέβαιναν σε επιδιορθώσεις στην κατοικία, όταν δέχθηκαν τους πυροβολισμούς.

Ο δράστης διεκδικούσε την κατοικία και θεωρούσε το θύμα υπεύθυνο για το ότι δεν του είχε παραχωρηθεί η κατοικία, από τον φορέα διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής, γιατί ο δράστης μετέβη στη συνέχεια στην υπεραγορά.