ΚΥΠΡΟΣ

Βουλευτής ΔΗΣΥ: Δεν έλαβα ποτέ χαριστικό δάνειο

Βουλευτής ΔΗΣΥ: Δεν έλαβα ποτέ χαριστικό δάνειο

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος στις λίστες που έχουν δημοσιευθεί για χαριστικά δάνεια, και οι οποίες εμπλέκουν και το δικό του όνομα, δηλώνει ότι ποτέ δεν έλαβε χαριστικό δάνειο.

Αντίθετα, όπως επισημαίνει, τα ποσά που αναφέρονται, σχετίζονται με υπόθεση πλαστογραφίας με θύμα τον ίδιο και η οποία εκδικάστηκε με καταδίκη του δράστη.

Επιφυλάσσει δε όλα τα νόμιμα δικαιώματά του.

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση - διευκρίνισή του:

Επειδή έχουν έρθει στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τραπεζικές υποθέσεις και πολιτικά πρόσωπα, πρέπει να διευκρινήσω τα ακόλουθα.

Ουδέποτε μου χαρίστηκε οποιοδήποτε δάνειο από κάποια τράπεζα.

Η υπόθεση στην οποία γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα δεν αφορούσε ούτε δανεισμό ούτε χάρη. Ήταν περίπτωση μεγάλης πλαστογραφίας σε τραπεζικό λογαριασμό μου. Το άτομο που ήταν υπεύθυνο για την πλαστογράφηση του λογαριασμού οδηγήθηκε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου και καταδικάστηκε. Η τράπεζα αναγνώρισε μέρος της ευθύνης για χρεώσεις μέσω πλαστογραφίας και στη συνέχεια συμφωνήθηκε να επιμερισθεί η ζημιά.

Με το συμβιβασμό που έγινε όχι μόνο δεν μου χαρίστηκε δάνειο, αλλά επωμίσθηκα σημαντικό μέρος της ζημιάς.

Αντιλαμβάνομαι τον εκνευρισμό και την αγανάκτηση που εκδηλώνεται έναντι τυχόν χαριστικών πρακτικών και προνομιακής μεταχείρισης. Ωστόσο, μαζί με την αυστηρότητα, θα πρέπει να υπάρξει και προσοχή στη μεταχείριση των στοιχείων και πληροφοριών που πρέπει πράγματι να έρθουν στη δημοσιότητα.

Επιφυλάσσομαι για όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου.

Λευκωσία, 29 Μαρτίου 2013