ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ζητά παραίτηση Δημητριάδη και Σαρρή

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ζητά παραίτηση Δημητριάδη και Σαρρή

Την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη και του Υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Κύπρου ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος. Σε αντάλλαγμα δηλώνει ότι θα αποσύρει το διάταγμα που αφορά στους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, είπε ότι ο ίδιος καθηκόντως έδρασε, προστατεύοντας τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Εκκλησίας αλλά και όλο τον κυπριακό Ελληνισμό, αφού όπως υποστήριξε ο τρόπος με τον οποίο έγινε η όλη διαδικασία στην Τράπεζα Κύπρου, χωρίς προγραμματισμό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, πλήττει τα συμφέροντα των Κυπρίων πολιτών.

Ο ίδιος θεωρεί ότι οι Πανίκος Δημητριάδης και Μιχάλης Σαρρής, έχουν σοβαρές ευθύνες για το «σημερινό χάλι της οικονομίας», κατά την έκφραση του.

Μάλιστα ο Μακαριότατος είπε ότι χθες με το που έγινε γνωστή η υπόθεση με το διάταγμα, δέχθηκε πιέσεις από την τρόικα, με την απειλή μάλιστα ότι οι δύο μεγάλες τράπεζες θα κλείσουν σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί το αρχικό πλάνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', υπογράμμισε ότι η Εκκλησία κάνει συγκεκριμένες ασκήσεις επί χάρτου, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη για τροφή και νερό, ενώ τόνισε ότι θα δώσει και οικονομική στήριξη στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη.