ΚΥΠΡΟΣ

Μητσόπουλος: Θα διεκδικήσουμε περισσότερα από ευρωπαϊκά ταμεία

Μητσόπουλος: Θα διεκδικήσουμε περισσότερα από ευρωπαϊκά ταμεία

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε σήμερα ότι η περίοδος που διανύουμε προσφέρεται για να διεκδικήσουμε πιο οργανωμένα και αποφασιστικά περισσότερα χρήματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία, για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε ώριμα έργα, τα οποία είναι μεν έτοιμα, αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν τώρα και δεν μπορούν να αρχίσουν.

Ο κ. Μητσόπουλος που μιλούσε ύστερα από την πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Απριλίου 1955 -59, ανέφερε ότι «είναι ευτύχημα το ότι καταφέραμε με πολύ σκληρή διαπραγμάτευση να εξαιρέσουμε από το κούρεμα τους ευρωπαϊκούς πόρους, τα λεφτά δηλαδή που έρχονται από τα ευρωπαϊκά ταμεία και χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και τα ταμεία και τις αποταμιεύσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αυτό, συνέχισε «αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη. Όμως η περίοδος αυτή προσφέρεται για να διεκδικήσουμε πιο οργανωμένα και πιο αποφασιστικά περισσότερα λεφτά από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Θα μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία με την ελπίδα και την προσδοκία ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτή τη δύσκολη περίοδο θα έρθει αρωγός προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ώριμα έργα, τα οποία είναι έτοιμα, αλλά δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν αυτή την ώρα και δεν μπορούν να ξεκινήσουν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι «θα πρέπει να ελέγξουμε κατά πόσον τα Συμβούλια Αποχετεύσεων σε όλους τους Δήμους και τις αστικές περιοχές, εξαιρούνται από το κούρεμα που έχει επιβληθεί. Η εντύπωση που έχω είναι ότι από το κούρεμα εξαιρούνται όλα τα ταμεία της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευρύτερα. Συνεπώς εάν πετύχουμε να εξαιρεθούν και τα Συμβούλια Αποχετεύσεων τότε ασφαλώς θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη».

πηγη ΣΙΓΜΑ