ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Ανεστάλη προς στιγμήν το πρόγραμμά μας

Αναστασιάδης: Ανεστάλη προς στιγμήν το πρόγραμμά μας

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ανεστάλη προς στιγμήν η κατά γράμμα υλοποίηση του προγράμματος της κυβέρνησης, γεγονός που απέδωσε στις δυσκολίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

«Χωρίς αμφιβολία οι δύσκολες μέρες, που έχουμε μπροστά μας απαιτούν πρώτον συλλογικότητα και δεύτερον συνέπεια και στη δημοσιονομική πειθαρχία και σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλουν το συντομότερο δυνατό στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας των νέων υπουργών Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου. Τόνισε ότι όλο το υπουργικό Συμβούλιο «θα ακολουθήσει μια πορεία με βάση το πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει».

Ο κ. Αναστασιάδης, που είχε επικριθεί για τον μη διορισμό γυναίκας στο υπουργικό του συμβούλιο, είπε σήμερα ότι «επιτέλους μπορώ να προσφωνώ και μια κυρία στο υπουργικό Συμβούλιο, βλέπετε δεν είναι μόνο το μνημόνιο που έχουμε βελτιώσει σημαντικά, είναι και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου» και προσέθεσε: «Ακούμε και προσαρμοζόμαστε».

Εκ μέρους των δύο νέων υπουργών, ο κ. Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπο του ιδίου και της κ. Αιμιλιανίδου, ανέφερε: «Οι ευθύνες είναι μεγάλες και οι προσδοκίες των συμπολιτών μας σίγουρα μεγαλύτερες. Δική μας διαβεβαίωση είναι πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Κάτω από τη δική σας ηγεσία και καθοδήγηση είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε».

πηγη ΑΠΕ