ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αρνείται τις κατηγορίες για απαγωγή του νηπίου η 35χρονη θεία

Κύπρος: Αρνείται τις κατηγορίες για απαγωγή του νηπίου η 35χρονη θεία

Αθώα και στις τέσσερις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν σήμερα στο Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λεμεσό, δηλώνει η 35χρονη θεία του 18μηνου νηπίου, που είχε απαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου, από την οικία της γιαγιάς του στον Ύψωνα.

Οι κατηγορίες αφορούν συνομωσία προς διάπραξη του κακουργήματος της απαγωγής, απαγωγή, συνωμοσία προς διάπραξη του κακουργήματος της εγκατάλειψης ή έκθεσης παιδιού κάτω των δυο ετών και εγκατάλειψη ή έκθεση παιδιού κάτω των δυο ετών. Οι μάρτυρες κατηγορίας ανέρχονται στους 40.

Η συνέχιση της διαδικασίας ορίστηκε για τις 24 Απριλίου (9:30), ενώ το Κακουργιοδικείο έδωσε προθεσμία 10 ημερών στην κατηγορούσα αρχή, για να παραδώσει στην υπεράσπιση όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και τα οποία αφορούν την έκθεση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής για το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο όχημα της 35χρονης, τη δακτυλοσκοπική έκθεση και την ανάλυση του φωτογραφικού και βιντεοσκοπικού υλικού.

Το δικαστήριο αποφάσισε όπως η 35χρονη αφεθεί υπό τους ίδιους όρους ελεύθερη, δηλαδή με εγγύηση από αξιόχρεο εγγυητή, για το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και όπως παρουσιάζεται 3 φορές την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών, ενώ το όνομα της παραμένει στο stop list.