ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Τελειώνει το ρευστό της κυβέρνησης!

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Τελειώνει το ρευστό της κυβέρνησης!

Οριακή και δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης την κατάσταση της οικονομίας προειδοποιώντας ότι αυτό το μήνα εξαντλούνται τα δημόσια οικονομικά.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν επεξεργάζεται και δεν διαθέτει σχέδιο Β΄, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί με το Μνημόνιο, αλλά κυρίως η παραμονή της Κύπρου στη ζώνη του Ευρώ και κατ' επέκταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν είναι υπό συζήτηση.

Τόνισε επίσης ότι έξοδος της Κύπρου από το Ευρώ, ισοδυναμεί με πολλαπλάσιο κούρεμα όχι μόνο των καταθέσεων στις δύο τράπεζες αλλά σε ολόκληρη την οικονομία ενώ το βιοτικό επίπεδο θα οδηγηθεί αιώνες πίσω.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι η ώρα της διόρθωσης λαθών του παρελθόντος, η ώρα που θα πληρώσουμε το λογαριασμό και η ώρα που θα ξοδεύουμε όσα σηκώνει η τσέπη μας.

Πρόσθεσε ότι οι οδηγίες της κυβέρνησης προς τα Υπουργεία θα είναι ο καταρτισμός του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς ουσιαστικά από μηδενική βάση.

ΠΗΓΗ icyprus

Τόνισε παράλληλα ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην Τράπεζα Κύπρου και να διοριστεί διοικητικό συμβούλιο και διεύθυνση για ουσιαστική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.