ΚΥΠΡΟΣ

Τα 5 νομοσχέδια που κατατίθενται σήμερα στη Κυπριακή Βουλή

Τα 5 νομοσχέδια που κατατίθενται σήμερα στη Κυπριακή Βουλή

Τα πέντε νομοσχέδια που αφορούν τις αλλαγές στο τομέα της Υγείας με βάση τη συμφωνία με την Τρόικα.

Ο υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης εξήγησε ότι τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν χθες από το υπουργικό συμβούλιο, αφορούν την αύξηση των τελών στα νοσοκομεία για τους δικαιούχους, τη συνεισφορά των δημοσίων υπαλλήλων, τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, την εξαίρεση των χρόνιων ασθενειών και την αύξηση των τελών για τους μη δικαιούχους.

Τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τ/Κ

Σύμφωνα με τον κύριο Πετρίδη εκκρεμεί άλλο ένα νομοσχέδιο που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Τουρκοκυπρίων το οποίο θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα. Για τους Τ/Κ εξήγησε θα ισχύει ότι και για τους Ε/Κ, θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και προϋπόθεση θα είναι η συνεισφορά για 3 χρόνια στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι όλα τα νομοσχέδια θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Εξοικονομήσεις στα κρατικά νοσηλευτήρια

Ο υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ενημέρωσε σήμερα την επιτροπή Υγείας της Βουλής για τις πρόνοιες του μνημονίου στο τομέα της Υγείας υποστηρίζοντας ότι πέραν των μνημονιακών νομοσχεδίων είναι δυνατόν να επιτευχθούν περαιτέρω εξοικονομήσεις στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Έχουν τόνισε ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για θέματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Ανέφερε ωστόσο ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να πει πότε θα αρχίσει η εφαρμογή του.

ΠΗΓΗ icyprus