ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριανού: «Μας καταδικάζουν σε φαύλο κύκλο ύφεσης»

Κυπριανού: «Μας καταδικάζουν σε φαύλο κύκλο ύφεσης»

Τυχόν αποδοχή των νέων απαράδεχτων και ασήκωτων όρων της Τρόικας, θα καταδικάσει την παρούσα και την επόμενη γενιά σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας από το βήμα της συγκέντρωσης Ε/κ και Τ/κ στο Δάλι, όπου τιμήθηκε η μνήμη των Κώστα Μισιαούλη και Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, κάλεσε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να συνεργαστούν για να δουν τι κερδίζει και τι χάνει η Κύπρος πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σε κάθε διαφορετικό σενάριο.

Για το μνημόνιο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν περιλαμβάνει μόνο κούρεμα, σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, που επίσης απέρριψε πολλές φορές ο κ. Αναστασιάδης και δυσβάσταχτες περικοπές στην παιδεία και στην υγεία, σημαίνει ρήτρες αφηρημένες που θα μας δεσμεύουν όμως με πολύ ξεκάθαρο τρόπο στο μέλλον». «Μας εξέπληξε επίσης πραγματικά πώς ο κ. Αναστασιάδης απέκρυψε από τα πολιτικά κόμματα και τον λαό δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Τρόικας. Δεσμεύσεις όπως η πώληση του χρυσού και η πώληση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Ως ΑΚΕΛ ουδέποτε είχαμε αυταπάτες για το τι θα σήμαινε για την Κύπρο και τον λαό μας η αίτηση για στήριξη από τον Μηχανισμό Στήριξης. Γι’ αυτό και ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας διαπραγματεύθηκε σκληρά και μέχρι τέλους με τους δανειστές, καταλήγοντας σε μια κατ΄ αρχήν συμφωνία που δεν προνοούσε ούτε κούρεμα καταθέσεων ούτε ιδιωτικοποιήσεις», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Πηγη ΣΗΜΕΡΙΝΗ