ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Zητά από κόμματα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας

ΕΔΕΚ: Zητά από κόμματα  μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας

Τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας να τύχουν συνδιαμόρφωσης με τα κόμματα, ζήτησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνοντας ότι οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική «για να μπορέσει να έχει εχέγγυα επιτυχίας θα πρέπει, εκτός από την εμπλοκή των παραγωγικών δυνάμεων, να τυγχάνει της εμπλοκής και των πολιτικών δυνάμεων».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σιζόπουλος υπενθύμισε προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες και αποφάσεις θα ήταν αποτέλεσμα συνδιαβούλευσης με τις πολιτικές δυνάμεις και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει συνεργασία με τα κόμματα και μετά να εγκριθούν τα μέτρα από το υπουργικό συμβούλιο και τέλος από τη Βουλή.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ τόνισε ότι τα μέτρα πρέπει να κινούνται σε πέντε άξονες: τον καθορισμό σχεδίου απεμπλοκής από το μνημόνιο το συντομότερο δυνατόν, τη διαμόρφωση νέου οικονομικού μοντέλου, τον προσδιορισμό αναπτυξιακών έργων άμεσης υλοποίησης και υιοθέτησης κινήτρων για επενδύσεις, την ανάληψη δεσμεύσεων και υιοθέτηση μέτρων πάταξης της διαπλοκής και, τέλος, τη διαμόρφωση πολιτικής για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

πηγη ΑΜΝΑ