ΚΥΠΡΟΣ

ΑΚΕΛ: Ενημέρωση από το Εθνικό Συμβούλιο για την οικονομία

ΑΚΕΛ: Ενημέρωση από το Εθνικό Συμβούλιο για την οικονομία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι αναμένει στο Εθνικό Συμβούλιο να γίνει ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την οικονομία.

Αυτή την στιγμή, είπε, «βρισκόμαστε στο σκοτάδι και δεν έχουμε καμία απολύτως πληροφόρηση ούτε για τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ούτε για οποιουσδήποτε σχεδιασμούς».

Μιλώντας στο ΡΙΚ, σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η ενέργεια αυτή θα προκαλέσει δυσαρέσκεια σε κάποιες χώρες, ενώ πιστεύει ότι «υπάρχει δυσφορία από τη ρωσική πλευρά για όσα τεκταίνονται», όπως διαβάζουμε στο ΑΜΝΑ.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό εξέφρασε τη θέση ότι, όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση στην οικονομία, μία συνολική σωστή και δίκαιη λύση του Κυπριακού μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση και των προβλημάτων της οικονομίας. Για να είναι σωστή η λύση, τόνισε, πρέπει να επιβεβαιωθεί το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Αν αυτό δεν γίνει, είπε, τότε πρέπει να ανησυχούμε.