ΚΥΠΡΟΣ

Στη σύνοδο ΕΕ αναδείχθηκε ο ρόλος της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου

Στη σύνοδο ΕΕ αναδείχθηκε ο ρόλος της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης το γεγονός ότι στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναδείχθηκε ο ρόλος της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου και ως μέρους της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, από τις Βρυξέλλες, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι οι χάρτες που παρουσίασε στη σύνοδο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καταδεικνύουν ότι η Κύπρος μπήκε πλέον στον ενεργειακό χάρτη και σημείωσε ότι, τονίστηκε ο ρόλος της Κύπρου ως μέρος της ασφάλειας των ενεργειακών διαδρόμων, και ζητήματα που αφορούν την κυπριακή ΑΟΖ θα μπορούν να αξιοποιηθούν μακροπρόθεσμα από την Ευρώπη.

Πρόκειται, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για πολύ θετικό βήμα, το οποίο μπορούμε να αξιοποιούμε σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ακόμα ότι από το αποτέλεσμα των συναντήσεων φαίνεται καθαρά ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της Κύπρου για αύξηση κατά 300 εκατομμύρια της χρηματοδότησης για ευρωπαϊκά προγράμματα.