ΚΥΠΡΟΣ

Πιθανή άτυπη συνομιλία Κασουλίδη-Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες

Πιθανή άτυπη συνομιλία Κασουλίδη-Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες

Οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Τουρκίας, Ιωάννης Κασουλίδης και Αχμέτ Νταβούτογλου, θα βρεθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

To συμβούλιο συγκαλεί η εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, βαρόνη Κάθριν Άστον για την κατάσταση στην Συρία. Στο Συμβούλιο, εκτός των 27 υπουργών, θα μετάσχουν και οι υπουργοί των υπό ένταξη χωρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης” δεν αποκλείεται, στη διάρκεια του δείπνου της Συνόδου, οι υπουργοί της Κύπρου και της Τουρκίας να έχουν μια άτυπη συνομιλία, λίγες ημέρες πριν από το δείπνο, στη Λευκωσία, του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέβαλε το ταξίδι του στα κατεχόμενα, που ήταν προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ, μέσω της διευθύντριας του γραφείου του, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν διαβεβαιώνει τη Λευκωσία ότι το δείπνο της 30ης Μαΐου Αναστασιάδη-Έρογλου με οικοδεσπότη τον ειδικό σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, η απάντηση στην επιστολή του κ. Αναστασιάδη προς τον Μπαν Γκι-μουν, δόθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του γγ του ΟΗΕ, λόγω απουσίας του ιδίου στο εξωτερικό.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει: «Λόγω της απουσίας του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Γκι-μουν στο εξωτερικό, η διευθύντρια του γραφείου του Σουζάνα Μαλκόρα είχε χθες βράδυ συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, κατά την οποία του μετέφερε μήνυμα του γγ του ΟΗΕ σε σχέση με την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το δείπνο της 30ης Μαΐου.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Μαλκόρα έδωσε εκ μέρους του γενικού γραμματέα, σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας της 17η Μαΐου, τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις σε σχέση με το δείπνο της 30ης Μαΐου».

πηγη ΑΜΝΑ