ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Διαβεβαιώσεις από ΟΗΕ για το δείπνο της 30ης Μαΐου

Κυπριακό: Διαβεβαιώσεις από ΟΗΕ για το δείπνο της 30ης Μαΐου

Διαβεβαιώσεις εκ μέρους του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπακ Κι Μουν έλαβε η Κύπρος όσον αφορά τον χαρακτήρα που θα έχει το δείπνο του Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου, παρουσία του Αλεξάντερ Ντάουνερ στις 30 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κύπριος πρόεδρος είχε στείλει στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών επιστολή στην οποία ζητούσε την προσωπική του παρέμβαση, ώστε να διασφαλιστεί πως η συνάντηση θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα. Προειδροποίησε μάλιστα πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παρίστατο στο δείπνο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε σήμερα πως η απάντηση στον κ. Αναστασιάδη δόθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του Μπαν Κι Μουν, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Σε γραπτή του δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει συγκεκριμένα:
«Λόγω της απουσίας του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μπαν Γκι-μουν στο εξωτερικό, η διευθύντρια του γραφείου του Σουζάνα Μαλκόρα είχε χθες βράδυ συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, κατά την οποία του μετέφερε μήνυμα του γ.γ. του ΟΗΕ σε σχέση με την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας για το δείπνο της 30ης Μαΐου.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Μαλκόρα έδωσε εκ μέρους του γενικού γραμματέα, σε συνέχεια της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας της 17η Μαΐου, τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις σε σχέση με το δείπνο της 30ης Μαΐου».

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας Ιωάννης Κασουλίδης και Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχουν άτυπη συνομιλία την ερχόμενη Δευτέρα, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που συγκαλεί η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Στη συνάντηση θα μετάσχουν και οι υπουργοί των υπό ένταξη χωρών.