ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Υλοποίηση των έργων που εξήγγειλε η Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Υλοποίηση των έργων που εξήγγειλε η Εκκλησία

Σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στόχος των έργων είναι να δοθεί εργασία σε όσο το δυνατό περισσότερους Κύπριους πολίτες.

Οπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, επετεύχθη συμφωνία με Ρώσους επενδυτές, για ανέγερση μεγάλου ξενοδοχείου σε παραλιακή περιοχή της Πάφου, το οποίο θα κοστίσει 70 εκατομμύρια ευρώ. Η εκκλησία θα παραχωρήσει τη γη και θα λαμβάνει ενοίκιο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

Επίσης η εκκλησία θα παραχωρήσει γη για ανέγερση αγγλόφωνου σχολείου στην περιοχή Μακεδονίτισσας και θα λαμβάνει ενοίκιο 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Από το ηλιοθερμικό πάρκο για την ανέγερση του οποίου θα παραχωρήσει τη γη η εκκλησία θα παίρνει ενοίκιο 800 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι στην προσπάθεια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, η εκκλησία θα πάρει δάνειο για να συντηρήσει όλα τα διατηρητέα που διαθέτει στην Παλιά Λευκωσία.

Ταυτόχρονα, μόλις εξασφαλίσει το απαιτούμενο κονδύλι, θα προχωρήσει στην ανέγερση Καθεδρικού Ναού, ενώ γίνεται μελέτη και για κάποια επένδυση στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.