ΚΥΠΡΟΣ

Συλικιώτης: Ο Χάσικος συκοφαντεί ασύστολα και ψεύδεται

Συλικιώτης: Ο Χάσικος συκοφαντεί ασύστολα και ψεύδεται

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος επιχειρεί αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «μετά την κριτική που δέχεται για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και τα προσωπικά ατοπήματα στα οποία υπέπεσε», είπε το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ο κ. Χάσικος «συκοφαντεί ασύστολα και ψεύδεται με ατεκμηρίωτες κατηγορίες περί ‘σκανδάλου’».

«Η υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ γης, στην οποία αναφέρεται ο κ. Χάσικος, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, στη βάση όλων των νόμιμων διαδικασιών που προβλέπει η νομοθεσία. Μετά από εισήγηση του υποφαινόμενου, το Υπουργικό Συμβούλιο από το 2006 περιόρισε τις εξουσίες του κηδεμόνα τ/κ περιουσιών (Υπουργού Εσωτερικών) και όλες οι ιδιοκτησίες πέραν των 340 χιλιάδων ευρώ εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο με διαφανείς διαδικασίες. Στη διαχείριση τ/κ περιουσιών, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο εφαρμόζεται διαφάνεια αλλά και συμμετοχική διαδικασία», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται ο κ. Χάσικος είχε εξεταστεί σε μερικές συνεδρίες της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, στην παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα.

«Στην Επιτροπή παρουσιάστηκε όλος ο φάκελος της υπόθεσης και η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς να τεκμηριωθεί η όποια καταγγελία για παρατυπία. Προκαλώ τον κ. Χάσικο να δώσει όλο το φάκελο της υπόθεσης στη δημοσιότητα για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για την αλήθεια. Ήδη εξετάζω με το δικηγόρο μου, το ενδεχόμενο καταχώρησης αγωγής κατά του κ. Χάσικου για λίβελλο και συκοφαντία. Δεν μπορεί με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο να σπιλώνονται ατεκμηρίωτα άνθρωποι», κατέληξε.

ΠΗΓΗ icyprus